Digitale markedsføringstrender 2015

Jeg skal i dette blogginnlegget skrive om de 5 største trendene innen digital markedsføring i 2015.

Digital markedsføring baserer seg på den orginale markedsføringen men benytter teknologien som sitt virkemiddel til å nå ut til sine kunder. Målbarhet og resultater som er dokumentert står i sentrum.

Jeg skal ta for meg hva som kommer til å prege den digitale markedsføringen 2015.

1.  Innholdsmarkedsføring  (content marketing) kommer til å prege digital markedsføring dette året.

I følge Idium kommer flere norske bedrifter til å forstå viktigheten av innholdsmarkedsføring. Innholdsmarkedsføring har vært et begrep siden 1996,men det er svært få bedrifter som måler hva slags uttelling en inneholdsmarkedsføring faktisk har av påvirkning på kunden og av videre salg.I en undersøkelese gjengitt i Idium er det bare 43% av de spurte bedriftene som målte hva Innholdsmarkedsføring gir av salg i 2014. Det koster 62% mindre enn vanlig markedsføring og generere tre ganger så mye kunder som det den ordinære markedsføringen gjør.

Det som gjør innholdsmarkedsføring så viktig er at det skal få folk til å , like og at kundene skal stole på deg og ditt produkt. CMI ( Content marketing  institute) har definert 5 grunnleggende kjennetegn som må være tilstede for at det skal være et konkret eksempel på innholdsmarkedsføring.

1 redaksjonelt innhold fortelle en historie

2Understøttet av markedsføring  Underliggende salgs og markedsføring som en bedrift ønsker å oppnå.

3 Drevet av kundeatferd  Søke kunden eller endre kundens atferd.

4 Mulitkanal. digital,  TV, print,  Film.

5. Spisset mot en konkret målgruppe. Det kan ikke kalles innholdsmarkedsføring , hvis du ikke klarer å definere hvem din målgruppe er.

Målgruppen er veldig viktig når man skal selge et nytt produkt, så må man vite hvem er den potensielle kunden. Hvilke digitale plattformer benytter de seg av og hvordan skal jeg nå frem til min bestemte målgruppe med mitt produkt. ICA er meget dyktige på innholdsmarkedsføring. I denne artikkelen fra ICA viser man det CMI har definert som 5 grunnleggende kjennetegn  som må inneholde innholdsmarkedsføring. Den inneholder et redaksjonelt innhold, det er understøttet av markedsføring , drevet av kundeatferd , publisert i Dagbladet, og artikkelen er rettet mot en spesifikk målgruppe.

2.  Remarketing

Store internetfirmaer som Google har allerede begynt å benytte seg av remarketing. Remarketing går ut at når forbrukeren har vist interesse for et bestemt produkt på ditt eget nettsted som Zalando, så kommer dette produkter opp neste gang du surfer på nettet. Det gjør at annonseringen blir mer tilpasset kunden og hva kunden ønsker. Hvis jeg søker etter en bok om Dublin på Ark. no så får jeg en annonse neste gang fra Ark der de anbefaller meg andre bøker, men ved hjelp av Remarketing så neste gang jeg surfer på internett så kommer det annonse om andre bøker om Dublin opp eller bøker om Irland opp. Remarketing foregår ved  at man de sidene man er innepå må være tilknyttet google display. Booking.com er et godt eksempel på hvordan remarketing fungerer. Der jeg personlig har vært inne og søkt etter hoteller i Stockholm,  neste gang jeg er på VG eller Facebook så dukker annonser fra hoteller i Stockholm opp bra booking.com. Facebook har også begynt med remarketing.

3. Smarttelefonen har blitt en del av vår hverdag ,i en undersøkele utført for TNS Gallup så viser det at innen 1 kvartal 2014 hadde 81% av den norske befolkningen en smarttelefon. På smarttelefonen så har man direkte internettilgang med engang og man kan dermed sjekke tilbudene på mobilen føre man går inn i butikken for å handle.Forbrukerne forventer seg at de fleste bedrifter i dag har tilpasset seg mobiltelefonen. Forbrukerne kommer til bruke mobilen mer til apper og til diverse nettsider og bedrifter må kunne tilpasse seg forbrukerne , hva er det forbrukere bruker sin mobil på? I 2013 var det i følge medienorge 54% som brukter internett på sin mobil, dette kommer til å øke utover 2015. I følge Forrester gjenngitt på Idium så kommer et av fem salg til å være basert på salg  informasjonshenting fra mobil og andre enheter som nettbrett innen 2020. Det å kunne markedsføre seg via mobil har blitt særdeles viktig innen 21 april i år så straffer Google nettsider som ikke er tilgjengelige på mobil, for å sjekke om din nettside er tilpasset mobil kan man benytte seg av Google mobile friendly test.

Mobil markedsføring  er viktig for å kunne treffe kundene der kundene er. Mobil markedsføring er bra for å kunne bygge kundedatabaser. Via mobilmarkedsføring blir det enklere å kunne måle respons på kundedata. Det å benytte mobil som markedsføring er  bra grunnet at sender man små reklamebudskap på SMS blir dette lest umiddelbart av kunden.  Mobilmarkedsføring gir godt grunnlag for segmentering du når kunden på rett sted til rett tid.

 

4.  Kjøpsprosessen blant kunder.

Kjøpsprosessen har endret seg drastisk de siste årene med den økende informasjons tilgangen på internett. 60%  av  hele kjøpsprosessen tas føre salget sier Erik Eskedal.  Hva betyr dette for bedriften? Den tidligere kjøpsprosessen som innehold at man måtte fysisk gå i butikken  for å be om hjelp til å kjøpe ett produkt. Nå i 2015 så kan jeg bruke internett til å sammenlikne priser, mellom Elkjøp , Expert og Lefdal og med bedrifter som selger hvitevarer på internett,kanskje det kjøleskapet jeg er ute etter befinner seg i en butikk i USA eller i England + frakt blir billigere enn  om jeg hadde valgt blant utvalget på Elkjøp. Jeg kan lese tester på internett blant de kjøleskapene  jeg har tenkt til å kjøpe kanskje oppsøke nettforumer og se hva forbrukere skriver om det nyeste kjøleskapet fra Bosh.

Idium har fem tips for å gjøre den digitale kjøpsprosessen mer lønnsom blant markedsførere. Hvordan få en høyest mulig ROI (Return of Investment)?  1. Finn ut hvem dine drømmekunder er, ikke nå ut til «alle». Hva er målgruppen til din bedrift? 2. Bruk annonsekroner kun på de som når dine drømmekunder, finn ut hvor dine drømmekunder befinner seg? 3 Blogg hver uke med nyttige fagtips. hjelpe dem til å løse et problem de har. 4.  Jevnlig nyhetsbrev med nyttige tips , Nyhetsbrev har aller høyest ROI i følge Marketingherpa.com  gjengitt i Idium. 5  Mål ROI  måle hva de ulike kanalene og ulike tiltak gjør av salg.

5.  Kutte i antall sosiale kanaler

Facebook med ca 1,39 mrd brukere er verdens største sosiale nettverk. Når det kommer opp nye sosiale medier som Snapchat og Instagram, så kan bedrifter føle at de må være der grunnet at de skal følge med i tiden men er dette lurt?  En bedrift behøver ikke nødvendigvis være på Facebook, Twitter, Instagram , Snapchat og Google +. Det som er viktig for bedriften er å tenke på hvem kjøper mitt produkt og hvor er det min kundegruppe oppholder seg , er de kun på Facebook eller er kundene mest på Instagram og Snapchat. I 2015 vil det i følge Idium være viktig å tenke annerledes tenk heller på hva slags sosialt nettverk skal vi ikke satse på enn å tenkte hva slags sosialt nettverk vi skal satse på. Er ikke din kundegruppe på Instragram eller Twitter eller bare omlag 5% av din kundegruppe er på  Snapchat,mens 95% av din kundegruppe er på Facebook og Twitter så kanskje man burde nedprioritere Snapchat og heller velge å fokusere videre på Facebook og Twitter. Er ikke din kundegruppe på Instagram er det heller ikke noe poeng at ditt firma er der heller, grunnet at da velger man å bruke tid og penger på et sosialt nettverk som ikke innbringer noe salg til firmaet og selv om det er trendy , så er det heller lurt å bruke tid og penger på der din kundegruppe faktisk her. Dette burde bedrifter fokusere på når det kommer til sosiale medier.

Det jeg tror kommer til å skje innen markedsføringen 2015 , er at forbrukerne kommer til å få mer makt. Bedrifter kommer til å tilpasse annonseringen  helt spesikt til den enkelte forbrukeren. Der bedrifter kommer til å markedsfører seg etter bestemte behov til forbrukeren, og etter hva forbrukeren er interesrert i. I 2015 kommer mobilen til å spille en økende rolle i forbrukerens hverdag og ikke bare informasjonen kommer til å være tilpasset mobilen men det å kunne betale via mobilen kommer til å bli mer og mer vanlig. Det å kunne benytte seg av betalingsmåter via mobil QPR kommer til å bli mer aktuelt i tiden som kommer. Det kommer til å bli mer vanlig å kunne markedsføre seg direkte til kunden og remarketing kommer til å bli helt vanlig og dagligdags i 2015.

Kildeliste:

60% av  60% av kjøpsprosessen er over føre kunden kontaker deg  erikeskedal.com

62%   Slik får du billigere og bedre markedsføring idium.no

Booking.com   A quick guide to remarketing  dragandis..com

CMI  Hva er innholdsmarkedsføring/ content marketing

Dette  Her er de 7 viktigste  sosiale mediene for norske bedrifter idium.no

Digitale trender   bilde  på bloggen er hentet fra denne  siden.

Facebook  Hvordan oppretter jeg et speilpublikum facebook.com

Facebook   Slik bruker du og jeg sosiale medier statistikk for 2014 idium.no

Forrester Digital marketing preditcs  2014  gartner.com

Google Google straffer nettsider som ikke er mobiltilpasset Hanspetter.info

ICA De 14  mest uvanlige  måtene å bruke kesam på fra Instagram ica.no

Idium 10 digital markedsføringstrender 2015 idium.no

Idium  5 tips for å få høyest mulig ROI for din digitale markedsføring  idium.no

Innholdsmarkedsføring   Hva er innholdsmarkedsføring / Content marketing?  markedsheltene .no

Medienorge  Andel med tilgang til smarttelefon  UiB.no

Mobil markedsføring   Mobilmarkedsføring eurobate.no

Remarkeing  Bruk remarketing for å nå frem til  tidligere besøkende på nettsteder og appbrukere support Google.com

TNS gallup Andel som har smarttelefoner

 

facebooktwitterredditlinkedinmailby feather

5 thoughts on Digitale markedsføringstrender 2015

 1. Godt reflektert. Ser at du har mye kunnskap og har gjort god researh. Flere punkter her jeg ikke har tenkt over så, gode poeng 🙂

  Reply
 2. Her skriver du om mange fine trender og reflekterer godt rundt mange av de. Godt grunnarbeid og gode refleksjon her David 🙂

  Reply
 3. Spennende trender du har valgt. Du har brukt gode eksempler som gjør det spennende å lese. Det viser at du har reflektert rundt det du skriver om 🙂

  Reply
 4. Godt og ryddig skrevet. Spesielt interessant at du har skrevet om Remarketing, har ikke sett noen andre skrive om det så det var interessant og lærerrikt. Lykke til videre med bloggen, dette er lovende.

  Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.