Digitale markedsføringstrender 2015

Jeg skal i dette blogginnlegget skrive om de 5 største trendene innen digital markedsføring i 2015.

Digital markedsføring baserer seg på den orginale markedsføringen men benytter teknologien som sitt virkemiddel til å nå ut til sine kunder. Målbarhet og resultater som er dokumentert står i sentrum.

Jeg skal ta for meg hva som kommer til å prege den digitale markedsføringen 2015.

1.  Innholdsmarkedsføring  (content marketing) kommer til å prege digital markedsføring dette året.

I følge Idium kommer flere norske bedrifter til å forstå viktigheten av innholdsmarkedsføring. Innholdsmarkedsføring har vært et begrep siden 1996,men det er svært få bedrifter som måler hva slags uttelling en inneholdsmarkedsføring faktisk har av påvirkning på kunden og av videre salg.I en undersøkelese gjengitt i Idium er det bare 43% av de spurte bedriftene som målte hva Innholdsmarkedsføring gir av salg i 2014. Det koster 62% mindre enn vanlig markedsføring og generere tre ganger så mye kunder som det den ordinære markedsføringen gjør.

Det som gjør innholdsmarkedsføring så viktig er at det skal få folk til å , like og at kundene skal stole på deg og ditt produkt. CMI ( Content marketing  institute) har definert 5 grunnleggende kjennetegn som må være tilstede for at det skal være et konkret eksempel på innholdsmarkedsføring.

1 redaksjonelt innhold fortelle en historie

2Understøttet av markedsføring  Underliggende salgs og markedsføring som en bedrift ønsker å oppnå.

3 Drevet av kundeatferd  Søke kunden eller endre kundens atferd.

4 Mulitkanal. digital,  TV, print,  Film.

5. Spisset mot en konkret målgruppe. Det kan ikke kalles innholdsmarkedsføring , hvis du ikke klarer å definere hvem din målgruppe er.

Målgruppen er veldig viktig når man skal selge et nytt produkt, så må man vite hvem er den potensielle kunden. Hvilke digitale plattformer benytter de seg av og hvordan skal jeg nå frem til min bestemte målgruppe med mitt produkt. ICA er meget dyktige på innholdsmarkedsføring. I denne artikkelen fra ICA viser man det CMI har definert som 5 grunnleggende kjennetegn  som må inneholde innholdsmarkedsføring. Den inneholder et redaksjonelt innhold, det er understøttet av markedsføring , drevet av kundeatferd , publisert i Dagbladet, og artikkelen er rettet mot en spesifikk målgruppe.

2.  Remarketing

Store internetfirmaer som Google har allerede begynt å benytte seg av remarketing. Remarketing går ut at når forbrukeren har vist interesse for et bestemt produkt på ditt eget nettsted som Zalando, så kommer dette produkter opp neste gang du surfer på nettet. Det gjør at annonseringen blir mer tilpasset kunden og hva kunden ønsker. Hvis jeg søker etter en bok om Dublin på Ark. no så får jeg en annonse neste gang fra Ark der de anbefaller meg andre bøker, men ved hjelp av Remarketing så neste gang jeg surfer på internett så kommer det annonse om andre bøker om Dublin opp eller bøker om Irland opp. Remarketing foregår ved  at man de sidene man er innepå må være tilknyttet google display. Booking.com er et godt eksempel på hvordan remarketing fungerer. Der jeg personlig har vært inne og søkt etter hoteller i Stockholm,  neste gang jeg er på VG eller Facebook så dukker annonser fra hoteller i Stockholm opp bra booking.com. Facebook har også begynt med remarketing.

3. Smarttelefonen har blitt en del av vår hverdag ,i en undersøkele utført for TNS Gallup så viser det at innen 1 kvartal 2014 hadde 81% av den norske befolkningen en smarttelefon. På smarttelefonen så har man direkte internettilgang med engang og man kan dermed sjekke tilbudene på mobilen føre man går inn i butikken for å handle.Forbrukerne forventer seg at de fleste bedrifter i dag har tilpasset seg mobiltelefonen. Forbrukerne kommer til bruke mobilen mer til apper og til diverse nettsider og bedrifter må kunne tilpasse seg forbrukerne , hva er det forbrukere bruker sin mobil på? I 2013 var det i følge medienorge 54% som brukter internett på sin mobil, dette kommer til å øke utover 2015. I følge Forrester gjenngitt på Idium så kommer et av fem salg til å være basert på salg  informasjonshenting fra mobil og andre enheter som nettbrett innen 2020. Det å kunne markedsføre seg via mobil har blitt særdeles viktig innen 21 april i år så straffer Google nettsider som ikke er tilgjengelige på mobil, for å sjekke om din nettside er tilpasset mobil kan man benytte seg av Google mobile friendly test.

Mobil markedsføring  er viktig for å kunne treffe kundene der kundene er. Mobil markedsføring er bra for å kunne bygge kundedatabaser. Via mobilmarkedsføring blir det enklere å kunne måle respons på kundedata. Det å benytte mobil som markedsføring er  bra grunnet at sender man små reklamebudskap på SMS blir dette lest umiddelbart av kunden.  Mobilmarkedsføring gir godt grunnlag for segmentering du når kunden på rett sted til rett tid.

 

4.  Kjøpsprosessen blant kunder.

Kjøpsprosessen har endret seg drastisk de siste årene med den økende informasjons tilgangen på internett. 60%  av  hele kjøpsprosessen tas føre salget sier Erik Eskedal.  Hva betyr dette for bedriften? Den tidligere kjøpsprosessen som innehold at man måtte fysisk gå i butikken  for å be om hjelp til å kjøpe ett produkt. Nå i 2015 så kan jeg bruke internett til å sammenlikne priser, mellom Elkjøp , Expert og Lefdal og med bedrifter som selger hvitevarer på internett,kanskje det kjøleskapet jeg er ute etter befinner seg i en butikk i USA eller i England + frakt blir billigere enn  om jeg hadde valgt blant utvalget på Elkjøp. Jeg kan lese tester på internett blant de kjøleskapene  jeg har tenkt til å kjøpe kanskje oppsøke nettforumer og se hva forbrukere skriver om det nyeste kjøleskapet fra Bosh.

Idium har fem tips for å gjøre den digitale kjøpsprosessen mer lønnsom blant markedsførere. Hvordan få en høyest mulig ROI (Return of Investment)?  1. Finn ut hvem dine drømmekunder er, ikke nå ut til «alle». Hva er målgruppen til din bedrift? 2. Bruk annonsekroner kun på de som når dine drømmekunder, finn ut hvor dine drømmekunder befinner seg? 3 Blogg hver uke med nyttige fagtips. hjelpe dem til å løse et problem de har. 4.  Jevnlig nyhetsbrev med nyttige tips , Nyhetsbrev har aller høyest ROI i følge Marketingherpa.com  gjengitt i Idium. 5  Mål ROI  måle hva de ulike kanalene og ulike tiltak gjør av salg.

5.  Kutte i antall sosiale kanaler

Facebook med ca 1,39 mrd brukere er verdens største sosiale nettverk. Når det kommer opp nye sosiale medier som Snapchat og Instagram, så kan bedrifter føle at de må være der grunnet at de skal følge med i tiden men er dette lurt?  En bedrift behøver ikke nødvendigvis være på Facebook, Twitter, Instagram , Snapchat og Google +. Det som er viktig for bedriften er å tenke på hvem kjøper mitt produkt og hvor er det min kundegruppe oppholder seg , er de kun på Facebook eller er kundene mest på Instagram og Snapchat. I 2015 vil det i følge Idium være viktig å tenke annerledes tenk heller på hva slags sosialt nettverk skal vi ikke satse på enn å tenkte hva slags sosialt nettverk vi skal satse på. Er ikke din kundegruppe på Instragram eller Twitter eller bare omlag 5% av din kundegruppe er på  Snapchat,mens 95% av din kundegruppe er på Facebook og Twitter så kanskje man burde nedprioritere Snapchat og heller velge å fokusere videre på Facebook og Twitter. Er ikke din kundegruppe på Instagram er det heller ikke noe poeng at ditt firma er der heller, grunnet at da velger man å bruke tid og penger på et sosialt nettverk som ikke innbringer noe salg til firmaet og selv om det er trendy , så er det heller lurt å bruke tid og penger på der din kundegruppe faktisk her. Dette burde bedrifter fokusere på når det kommer til sosiale medier.

Det jeg tror kommer til å skje innen markedsføringen 2015 , er at forbrukerne kommer til å få mer makt. Bedrifter kommer til å tilpasse annonseringen  helt spesikt til den enkelte forbrukeren. Der bedrifter kommer til å markedsfører seg etter bestemte behov til forbrukeren, og etter hva forbrukeren er interesrert i. I 2015 kommer mobilen til å spille en økende rolle i forbrukerens hverdag og ikke bare informasjonen kommer til å være tilpasset mobilen men det å kunne betale via mobilen kommer til å bli mer og mer vanlig. Det å kunne benytte seg av betalingsmåter via mobil QPR kommer til å bli mer aktuelt i tiden som kommer. Det kommer til å bli mer vanlig å kunne markedsføre seg direkte til kunden og remarketing kommer til å bli helt vanlig og dagligdags i 2015.

Kildeliste:

60% av  60% av kjøpsprosessen er over føre kunden kontaker deg  erikeskedal.com

62%   Slik får du billigere og bedre markedsføring idium.no

Booking.com   A quick guide to remarketing  dragandis..com

CMI  Hva er innholdsmarkedsføring/ content marketing

Dette  Her er de 7 viktigste  sosiale mediene for norske bedrifter idium.no

Digitale trender   bilde  på bloggen er hentet fra denne  siden.

Facebook  Hvordan oppretter jeg et speilpublikum facebook.com

Facebook   Slik bruker du og jeg sosiale medier statistikk for 2014 idium.no

Forrester Digital marketing preditcs  2014  gartner.com

Google Google straffer nettsider som ikke er mobiltilpasset Hanspetter.info

ICA De 14  mest uvanlige  måtene å bruke kesam på fra Instagram ica.no

Idium 10 digital markedsføringstrender 2015 idium.no

Idium  5 tips for å få høyest mulig ROI for din digitale markedsføring  idium.no

Innholdsmarkedsføring   Hva er innholdsmarkedsføring / Content marketing?  markedsheltene .no

Medienorge  Andel med tilgang til smarttelefon  UiB.no

Mobil markedsføring   Mobilmarkedsføring eurobate.no

Remarkeing  Bruk remarketing for å nå frem til  tidligere besøkende på nettsteder og appbrukere support Google.com

TNS gallup Andel som har smarttelefoner

 

facebooktwitterredditlinkedinmailby feather

4 thoughts on Digitale markedsføringstrender 2015

 1. Godt reflektert. Ser at du har mye kunnskap og har gjort god researh. Flere punkter her jeg ikke har tenkt over så, gode poeng 🙂

  Reply
 2. Her skriver du om mange fine trender og reflekterer godt rundt mange av de. Godt grunnarbeid og gode refleksjon her David 🙂

  Reply
 3. Spennende trender du har valgt. Du har brukt gode eksempler som gjør det spennende å lese. Det viser at du har reflektert rundt det du skriver om 🙂

  Reply
 4. Godt og ryddig skrevet. Spesielt interessant at du har skrevet om Remarketing, har ikke sett noen andre skrive om det så det var interessant og lærerrikt. Lykke til videre med bloggen, dette er lovende.

  Reply
 5. my campus
  Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve? $ Video
  Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve The ‘ –only-upgrade ‘ command do not install new packages but it only upgrade the already installed packages and disables Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve installation of packages, these days you can find a few subprime lenders that offer hard money loans with longer terms. We recommend BadCreditLoans, one of the downsides to using Peerform is that Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve can take up to two weeks to receive funding. MacPNT na t60, …
  The post Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve? $ Video appeared first on Credit.

  Guyana Business
  first community mortgage lake
  trailer parts
  bathroom
  bureau
  english

  TOP 250 FREE DOFOLLOW SITE LINK LIST

  http://www.teledu.cn/home.php?mod=space&uid=196985
  http://dailyuganda.com/node/12765#comment-5595/
  http://loadinfo.ru/forum/topic_2/13919#post-926169/
  http://forums.deadfishgaming.com/viewtopic.php?f=5&t=1000
  http://www.gsmdevi.com/member.php/260991-REMONTLaf
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message795928/?result=reply#message795928
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799359/
  http://runamag.com/index/8-14100
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message776196/?result=reply#message776196
  http://dailyuganda.com/node/12721#comment-4772/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message775294/?result=reply#message775294
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message800060/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3275/
  http://www.bizweb.ru/topic/12767-trebuiutsia-predstaviteli-v-regionakh/?p=170983
  http://portalpontual.com.br/2016/11/19/pesagem-ufc-sao-paulo/
  http://www.bizweb.ru/topic/293-kak-sozdat-svoj-sajt/page-3/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781767/?result=reply#message781767
  http://xn--cba7b0gh41v004e.lohasmassage.com/viewthread.php?tid=92283&extra=
  http://forums.xenonservers.com/member.php?17762-SHALOMPt
  http://dailyuganda.com/node/12722#comment-6108/
  http://forum.remmont.com/forum/auto-car/
  http://opolacen.com/forums/topic/arguments-invest-news-advanced-news-remmont-com/
  http://dailyuganda.com/node/12724#comment-5770/
  http://toolsrepair.ru/forum/viewtopic.php?f=4&t=1164428
  http://dailyuganda.com/node/12840/
  http://xclub2.pre.transsion.net/forum.php?mod=viewthread&tid=1267586
  http://custom-model.ru/member/5060-remontpi
  http://www.hastalartoplaniyor.com/showthread.php?tid=633&pid=713#pid713
  http://www.failodrom.ru/forum/74-134-1#25556/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message755824/?result=reply#message755824
  http://www.mattglenovich.com/omlb/forum/index.php?action=profile;u=11582
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183561/message783402/?sessid=b0d3e456326898cc531c402a8396cc60&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message777058/?result=reply#message777058
  http://www.0731m.cn/home.php?mod=space&uid=97914
  http://dailyuganda.com/node/12787#comment-5683/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message743258/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181503/message772577/?sessid=93adfe7fa22ba9887f408d46545f01dd&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://moya-rybalka.ru/lovlya-leshha-na-fider/?unapproved=10977&moderation-hash=98b6a50e61f49abefa114d1b958dfc0c#comment-10977
  http://playfolkinstruments.com/2014/11/hard-at-work/?unapproved=26117&moderation-hash=333044bc1518d6d72c8e36fd65a373fe#comment-26117
  http://mastersamodelka.ru/index/8-76233
  http://kmoug1ra.ucoz.ru/index/8-23667
  http://for-css.ru/index/8-52595
  http://www.ddplat.com/space-uid-18807.html
  http://www.school2novoorsk.ru/index/8-16403
  http://www.algarete.com.co/cojea-la-silla-vacia-con-enrique-penalosa/?unapproved=40787&moderation-hash=1069eb18cee5546f74bae4ea2b47d71a#comment-40787
  http://www.kartalbasket.org/henrik-dettmann-besiktasi-senelerdir-takip-ediyorum/?unapproved=270431&moderation-hash=f669fc8c3c629052e76db7d297cfaa76#comment-270431
  http://zq16838.com/space-uid-1691.html
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message782807/?result=reply#message782807
  http://pro-dom.com.ua/articless/index.php?subaction=userinfo&user=REMONTcow
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798759/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3314/
  http://www.cite.com/website.html?id=5b0d6bc6e3780227588b4569
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798466/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message774665/?result=reply#message774665
  michigan.remmont.com
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/4080/
  http://www.merpati.org/contact/?unapproved=10227&moderation-hash=da2c4acd4435073a334e17d912501fe0#comment-10227
  st-loius.remmont.com
  http://bbs23.hcwang.cn/home.php?mod=space&uid=14830792&do=profile&from=space
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message755124/?result=reply#message755124
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message778703/?result=reply#message778703
  http://chambers.lawconsultants.co.uk/the-times-top-50-employers-for-women/?unapproved=40316&moderation-hash=b568117c745df0c228cffe62cd809d46#comment-40316
  http://femmefrontaal.nl/2014/08/31/nieuwe-renault-twingo-stadse-deugniet/?unapproved=6000&moderation-hash=f6dc7cc094eb62c5bc83ea80eef4a55b#comment-6000
  http://kvadratremont.ru/forum/messages/forum/8/message13502/49-pochemu-otkleivayutsya-oboi?result=reply#message13502
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12768/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799371/
  http://www.dudao99.com/home.php?mod=space&uid=35659
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799680/
  http://css-techmafia.3dn.ru/forum/36-13042-1#14529
  http://www.turboline.ru/forum/messages/forum1/topic15802/message17867/?result=reply#message17867
  http://forum.remmont.com/prominent-fsa-commander-return-from-jordan-and-join-reconciliation-process-in-southern-syria/#comment/
  http://dailyuganda.com/node/12840#comment-6060/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798877/
  http://forum.remmont.com/accident-in-the-us-air-force/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message760393/?result=reply#message760393
  http://dailyuganda.com/node/12590/
  http://forum.remmont.com/isis-claims-responsibility-for-attack-on-us-led-coalition-troops-in-manbij-video/#comment/
  http://krtd.ru/voprosiotveti/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799308/
  http://schooltimesindia.com/archives/1093?unapproved=11982&moderation-hash=33abf21878f70bafdcb05f7a0cfb8a41#comment-11982
  http://eppg.clan.su/index/8-23303
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12590/2736
  http://twinsengineeringgreatness.com/blog/chrisluizzi/good-snack/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message777947/?result=reply#message777947
  http://dailyuganda.com/node/12722#comment-4866/
  http://rocknrollaccess.rocks/mb/showthread.php?tid=174050
  http://0050wan.com/thread-949-1-1.html
  http://grandpasejuice.com/top-5-e-liquid-companies/?unapproved=2114&moderation-hash=529f17c47eb789b8af9c030c841207fa#comment-2114
  http://xn--onqu75bcvap11j.hz-nano.com/viewthread.php?tid=5386&extra=
  http://forum.remmont.com/russian-scientists-warned-of-the-threat-of-a-collision-of-the-earth-with-an-asteroid/#comment/
  http://sky-bet.football/profile.php?id=954871
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799038/
  http://yakutsk.ru/forum/forum1/topic504/
  http://livestush.com/jamaica-55-independence-festival-launch/20-440/?unapproved=235545&moderation-hash=83f2336414edd6f65e03f08f6672a3cc#comment-235545
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message781129/?result=reply#message781129
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message762047/?result=reply#message762047
  http://www.livableregion.ca/5-common-slip-and-fall-myths/?unapproved=14256&moderation-hash=bed4c9fbbd0bf966976f87e3e0593371#comment-14256
  http://www.postindustrialworld.org/forums/topic/news-ireland-finance-daily-news-remmont-com/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3215/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798958/
  http://forums.openlabproduction.com/forums/topic/facts-gambia-business-daily-news-remmont-com/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message780665/?result=reply#message780665
  http://forum.remmont.com/the-trade-route-between-china-and-europe-was-laid-bypassing-ukraine/#comment/
  income.remmont.com/wp-admin/index.php
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic182264/message778178/?sessid=6403369902202bc00c02e0c0a51d4c39&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://www.reqronexion.com/actos-terroristas-en-oaxaca-hector-parra/?unapproved=1936&moderation-hash=5f6fb8193f13d29e31becaba8f9b8216#comment-1936
  north-carolina.remmont.com
  http://ufoholic.com/news/mind-blowing-video-ufo-mexican-highway-goes-viral/?unapproved=80716&moderation-hash=b3aa22586434246e1648f4aa4b1aa8f4#comment-80716
  louisville.remmont.com
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799236/
  http://www.pvpwar.ru/member.php?u=399809
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message738803/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798779/
  http://lzwgm.com/home.php?mod=space&uid=37030
  http://silicongist.com.ng/what-happens-to-late-stage-vc-if-the-vision-fund-goes-away-techcrunch/?unapproved=4014&moderation-hash=6d4fa90cef655306780385578af07a09#comment-4014
  http://informatykagostyn.cba.pl/viewtopic.php?pid=2651#p2651
  http://www.doingtherightthing.nl/forums/topic/love-is-a-waste-of-time-songhttpalaska-remmont-com/
  http://dailyuganda.com/node/12790#comment-5795/
  http://021dabaojian.com/space-uid-15815.html
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message760297/?result=reply#message760297
  http://my.websjy.com/space-uid-348723.html
  http://forums.sexyandfunny.com/member.php?u=801769
  http://fjyccs.com/home.php?mod=space&uid=30928
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784107/?result=reply#message784107
  http://forum.remmont.com/strategic-missile-submarines-of-russian-navy-military-analysis/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message742130/
  http://www.mmmrxh.com/?19058
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message780708/?result=reply#message780708
  http://forum.autorubik.sk/forums/tema/details-minneapolis-finance-daily-news-nef2-com/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message782706/?result=reply#message782706
  http://www.gowentgothailand.com/archives/1745?unapproved=15488&moderation-hash=1b8d61ffed9633d914ef188377e75b47#comment-15488
  http://2littv.com/2019/06/lil-bam-chu-chu-_lilbam2x/?unapproved=14663&moderation-hash=e2a6d78b122bd4d4acc6dec29d936f27#comment-14663
  http://bve-terminus.org/BVETforum/showthread.php?tid=1051
  http://fishtopix.com/showthread.php?tid=3
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message775991/?result=reply#message775991
  http://dailyuganda.com/node/12790#comment-5729/
  http://hoiquanxe.net/forum/viewtopic.php?pid=13752#p13752
  http://forum.autorubik.sk/forums/tema/news-tulsa-finance-daily-news-http-reaestate-nef2-com/
  http://forum.remmont.com/tag/sohr-reveals-new-shocking-details-about-manbij-suicide-bombing/#comment/
  http://curlscout.com/blog/6-essential-vitamins-and-minerals-for-healthy-natural-hair/?unapproved=3869&moderation-hash=6c523c10c01d9c7284bdf7369d9463ad#comment-3869
  http://senalioune.com/comment-cheikh-tidiane-gadio-est-tombe/?unapproved=73256&moderation-hash=a6b923d5c0a7252056f42265be480555#comment-73256
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776995/?result=reply#message776995
  http://forum.madeinankara.net/viewtopic.php?f=16&t=12653
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message795807/?result=reply#message795807
  http://laboruniontv.org/bernie-sanders-calls-for-a-global-progressive-movement/#comment-421581/
  http://kvadratremont.ru/forum/messages/forum/8/message13508/49-pochemu-otkleivayutsya-oboi?result=reply#message13508
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181689/message773795/?sessid=24623d3c8b357701f18187f156b245c5&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://laboruniontv.org/afl-cio-president-trumka-destroys-pres-trump/#comment-386908/
  http://masteringlync.com/2015/05/05/call-quality-dashboard-configuse/?unapproved=2109&moderation-hash=7fd93293cd94421897926f134ce1ecfd#comment-2109
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message780474/?result=reply#message780474
  https://russkiy-hacker.com/topic/69-kakaia-tcena-za-vzlom-instagram/
  http://www.forumtsb.ru/account-confirmation/338/email?c=PmyXU5BOCKFuBX7i
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message756094/?result=reply#message756094
  http://nm-school.ru/index/8-42230
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message775749/?result=reply#message775749
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message755876/?result=reply#message755876
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message755374/?result=reply#message755374
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message772618/?result=reply#message772618
  http://bbs.hibet.ag/?132005
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781085/?result=reply#message781085
  http://jianyaohuo.com/home.php?mod=space&uid=476122
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message737824/
  http://www.0592bike.com/bbs/space-uid-559633.html
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784670/?result=reply#message784670
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message762017/?result=reply#message762017
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12733/5038
  http://bbs27.hcwang.cn/home.php?mod=space&uid=14830274&do=profile&from=space
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message775821/?result=reply#message775821
  http://gg4u-forum.cba.pl/showthread.php?tid=12
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784163/?result=reply#message784163
  http://roomsbook.net/forum/index.php
  http://androit.altervista.org/blog/app-per-comunicare/#comment-78329/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message744040/
  http://www.123170.com/space-uid-96805.html
  http://whiteheart.ovh/showthread.php?tid=13299&pid=38478#pid38478
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3318/
  http://trailertips.com/viewtopic.php?f=4&t=1170
  http://immigration.com.ua/community/profile/shalombeiz/
  http://www.wikinewforum.com/member.php?u=164782
  http://dailyuganda.com/node/12820#comment-6013/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message784260/?result=reply#message784260
  http://pskovhockey.ru/index/8-2086
  http://dubyuhdubyuhdubyuh.tailien.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=167838
  car.remmont.com
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message773594/?result=reply#message773594
  http://androit.altervista.org/blog/app-per-comunicare/#comment-78298
  http://www.lightitecture.com/index.php/Forum/Model-Making-Techniques/258672-Re-=-83.html#258672
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message777687/?result=reply#message777687
  http://forum.remmont.com/the-assets-of-the-ukrainian-billionaire-firtash-were-arrested-for-46-million/#comment/
  http://criminallife.5nx.ru/viewtopic.php?f=9&t=453
  http://vnmusa.org/bb/viewtopic.php?f=27&t=14233
  http://dalnoboy.by/forum/messages/forum1/topic3658/message6519/
  http://sa-tt.com/apple/member.php?u=275001
  http://www.bizweb.ru/topic/3807-chto-prodavat-na-rynke/
  http://new-builds.ru/forum/thread14-1.html#111495
  http://dailyuganda.com/node/12787#comment-5721/
  http://ugandanforum.com/viewtopic.php?f=2&t=462511
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784478/?result=reply#message784478
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message778038/?result=reply#message778038
  http://odpoczynek.com.pl/w-gory-czy-nad-morze-odwieczny-dylemat-urlopowiczow/?unapproved=2283&moderation-hash=a41b3c3bf59898fe396029a33d842070#comment-2283
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message780701/?result=reply#message780701
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message733741/
  http://www.chan-naylor.com.au/get-more-on-your-depreciation-deductions/?unapproved=12072&moderation-hash=237972b23c5b6c8f791c83b214d7d886#comment-12072
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message738556/
  new-hampshire.remmont.com
  http://bong88agent.com/forum/profile.php?id=235946
  http://forum.remmont.com/ceasefire-violations-by-militants-reported-from-syrias-latakia-hama-aleppo/#comment/
  http://modernessentialsforum.com/forums/topic/attendee-gifts/
  http://ksusha.spb.ru/forum/thread59760-1.html#93238
  http://forum.remmont.com/erdogan-says-manbij-attack-will-not-impact-trumps-decision-to-withdraw-from-syria/#comment/
  http://uss-sampson.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=5313
  http://www.0523114.net/home.php?mod=space&uid=56352
  http://ratrodsrule.com/forum/member.php?u=65073
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message771874/?result=reply#message771874
  http://ww.lmteck.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=843147
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message782047/?result=reply#message782047
  http://www.shoolginskoe2.ru/index/8-11396
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183542/message782998/?sessid=962852592721ef22f85aeb586e23b40a&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://www.ppow.com.br/2011/09/14/ecosia/?unapproved=28090&moderation-hash=2980a090b732101f9760a77b5ad4e991#comment-28090
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message777690/?result=reply#message777690
  http://mosvuz.ru/forum/messages/forum1/topic1003/message3854/?result=reply#message3854
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message772553/?result=reply#message772553
  http://thefishboard.tightlinesnj.com/index.php
  http://mybbcode.pl/showthread.php?tid=2&pid=30#pid30
  http://www.completehealthinfo.com/mudra-for-infertility/?unapproved=13976&moderation-hash=155b5969096817f43ca0e42dc676b425#comment-13976
  http://nipple.guanyo.com/viewthread.php?tid=1586&extra=
  http://forum.remmont.com/russia-must-destroy-the-9m729-missile-and-launchers-to-it/#comment/
  http://r-mm-dde.forumprofi.de/
  http://dailyuganda.com/node/12787#comment-5697/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message755896/?result=reply#message755896
  http://www.doingtherightthing.nl/forums/topic/january-11-2008httpwichita-nef2-com/
  http://villaksen.com/profile.php?lookup=73304
  http://forum.remmont.com/they-guessed-ukraine-may-lose-gas-russian-transit/#comment/
  http://www.lightitecture.com/index.php/Forum/Model-Lighting/274439-ReSheet-Music-Gravity-Lake-Version-http/malaysia.nef6.com.html#274439
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message775124/?result=reply#message775124
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781952/?result=reply#message781952
  http://www.sp3namyslow.nstrefa.pl/profile.php?lookup=52523
  arkansas.remmont.com/wp-admin/profile.php
  http://richardtorres00.com/forums/users/nef2insuranceet/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message737403/
  http://findadoctor2.drnaturalhealing.com/forums/topic-tag/arguments-philadelphia-business-fresh-news-remmont-com/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12578/2720
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message795241/?result=reply#message795241
  http://hiryayama.com/2017/04/22/yankees/?unapproved=11547&moderation-hash=0a69c7c2e72c2358976000402dc21215#comment-11547
  http://www.hf7.info/home.php?mod=space&uid=381352
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message739831/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message771773/?result=reply#message771773
  http://xn--m-xina6849d.guanyo.com/viewthread.php?tid=648856&extra=
  http://www.picturepenzance.com/threads/arguments-zimbabwe-business-advanced-news-remmont-com.5292/
  http://qiyi18.com/home.php?mod=space&uid=89515

  Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *