Chillout en bra nettbutikk?

 

Chillout er en butikk som selger diverse reiselivsprodukter ,alt du trenger til din reise. De selger alt du trenger til en backpacker tur i Asia, eller til en fjelltur i Jotunheimen. De har fysiske butikker i Bergen og en i Markveien på Grünerløkka i Oslo. Deres fysiske butikk i Oslo har fått gode skussmål men hvordan er deres nettbutikk?

Utfra kriterier fra ehandel.com skal jeg vurdere nettbutikken til Chillout.

1. Førsteinntrykk

 

Skjermbilde (23)  chillout førsteinntrykk

Førsteinntrykket er  inntrykket man har når man klikker seg inn på nettsiden, er nettsiden , rotete og uorganisert orker ikke forbrukeren å handle på denne nettsiden.

Ternigkast 3:

Positivt med utstyrsliste slik at de som skal på backpacker tur vet hva de trenger å kjøpe til de skal ut å reise .Du vet du er på rett nettside for dem som er interessert i å reise, men mye informasjon overalt som gjør at forbrukeren kan bli forvirret. Positivt at de har stort utvalg, og mye kompetanse.Chillout har forbedringspotensialet når det kommer til nettsiden da den er rotete og mye informasjon ,som kan gjøre at forbrukeren mister interessen og velger å benytte seg av en annen leverandør som selger samme type produkter som det Chillout gjør. Et av spørsmålene en forbruker trenger å få svar på er hva skal jeg gjøre her? Her er ikke Chillout tydelige nok, hva skal jeg gjøre , er det en informasjonsside for reiselivstips eller er en side der jeg kan handle ting på.

2. Synlighet

Synlighet er viktig for at forbrukeren skal kunne finne frem til bestemte produkter i Chillout sin nettbutikk.

Terningkast  4.  Chillout er synlige de kommer først opp når man søker på Chillout i Google. Søker man på ordet «backpacker ryggsekk»  i Google kommer Chillout opp som nr 2 hvilket er veldig bra , siden da slipper forbrukeren å scorlle langt ned på Google for å finne frem om Chillout har ryggsekk tilpasset backpackere. Det viser også at Chillout er nokså profilerte og har en god del kunnskap om hva man trenger av ryggsekk til en backpacker reise. Når det kommer til spesifikke produktsøk fra Chillout sine produkter har Chillout et stort forbedringspotensialet. Søker man i Google på Osprey tallon 11 sort Ml kommer dette opp som nr 9 noe som er alt for langt ned. Søker man kun på Osprey tallon 11 så kommer Chillout helt nede på side 5 i Google søk , de færreste søker seg videre fra side 1 når de leter etter et produkt de skal kjøpe. Hadde de gjort seg mer synlig på Google sine søk så kunne de også ha fått flere kunder istedenfor at de går til konkurrentene grunnet de er mye høyere opp på Google.Hadde de fått de spesifikke produktene sine på Google sine organiske søk like høyt som søkeordet «backpacker ryggsekk» så hadde dette vært bra for kunden og for Chillout.

3.  Brukervennlighet

Ved å måle brukervennligheten på Chillout så tester vi produktsøkene på deres hjemmeside, om de er mobilvennlige. Hvordan er nettbutikken og er det enkelt for forbrukeren å benytte seg av nettstedet. Finner forbrukeren det de er ute etter.

For at man skal kunne analysere brukervennligheten til Chillout tester jeg også hvordan hastigheten til nettsiden deres er på mobil og på data. Jeg har benyttet meg  av Google pagespeed til denne testen. På data for Chillout 64/100, noe som er litt bedre enn gjennomsnittet men med et stort potensialet for at de kan bli bedre på dette. Det Google pagespeed mener Chillout må forbedre er å tilpasse nettleserbufring, optimalisere bilder , forminske HTML, forminske Java script. Det at de forminsker CSS, priotirterer synlig innhold og unngår landingside viderekoblinger ser Google pagespeed på som positivt at Chillout gjør. Når det kommer til mobil består ikke Chillout den mobilvennlige testen til Google.

Terningkast 3:  Positivt at de har et søkefelt ,men søkefeltet burde vært tydeligere og litt større Produktsøket hadde blitt mer synlig oppe ved høyere hjørne like ved søkemotoren for reisebøker. Positivt med et eget søkefelt for reisebøker .Søker man på ordet backpacker, kommer det ikke opp noen forslag før man har skrevet hele ordet. Det at ikke Chillout består en test basert på mobilvennlig trekker veldig mye ned i analyseringen av brukervennlighet til nettstedet. Dette kan føre til at Chillout mister mye av sine kunder  til konkurrenter som er mobilvennlige, Tanum bokhandel som har stort utvalg i reisebøker , de er mobilvennlige. Morris, en butikk som selger kofferter er mobilvennlige. Gsport som selger samme   ryggsekker og klær og skor som det Chillout gjør er også mobilvennlige. I følge Capgemini.com skjer 40 % av all salg via mobil. Chillout burde fokusere på å få sin nettbutikk mobilvennlig. Google kommer til å nedprioritere de butikkene som ikke er mobilvennlige.

4. Kjøpsprosess

Kjøpsprosess det  går på , om det er en trygg prosess og handle på nett, er det rask levering.

Skjermbilde (33) kjøpsprosess chillout

Terningkast  3  For at man skal kjøpe noe på Chillout så  må man registrere seg først. Det kan føre til at kunden mister interessen, at de velger å benytte seg av en annen nettside der de slipper å registrere seg. Positivt at de har feltet for e post øverst. De har 30 dagers åpent kjøp. Chillout har fri frakt på varer over 500 kr. De har  1- 3 dagers  leveringstid.

5. Teknologi  og hastighet.

Hvor rask laster Chillout sin nettside opp, ved å bruke Webpagetest så finner man ut hvor rask siden laster seg opp

Terningkast 5:  Er den tregere enn 4 sekunder synker konverteringsraten . etter 2,5 sekunder så 99% av siden oppe. når den er på 100 % tar det 4, 5 sekunder hvilket er veldig bra. Dette er via PC.

6. Kundetilfredshet

Hvor godt liker kundene Chillout via Yelp ,Trip Advisor og Facebook.

Terningkast 4 De får utelukkende kun positive tilbakemeldinger på Yelp og Trip advisor, de har 4, 5 av 5 mulige stjerner både på Yelp , Trip advisor og Facebook. Det som trekker litt ned for min del det er at jeg skal vurdere deres nettbutikk og det står ingenting om hvordan deres opplevelse i nettbutikken har vært. Bare den fysiske butikken på Grünerløkka. De er ikke registrert på trustpilot. og kommentarene på Facebook går utelukkende på Caféen og hvor god mat de har på caféen i den fysiske butikken.

7 Trygghet

Hvor trygt er det å handle via nettsiden til Chillout

Terningkast 4. Positivt med at de har en fysisk butikk i Oslo og i Bergen. De har også egen mailadresse som man kan kontakte de på som er spesifikt rettet mot nettbutikken. De har et telefonnummer de kan nås på. De har spesialister på reiseliv som man kan kontakte på mail om man lurer på noe spesifikt om reisen man skal på. Kundeinformasjonen er lite synlig man må lete litt på nettsiden for at man skal finne frem til kontaktinformasjonen.  De har 30 dagers angrefrist.

8. Kundekommunikasjon

Hvor aktive er de i møte med kundene , er de aktive på facebook, og Instagram

Terningkast 3. Chillout har 3275 likes på Facebook , det er helt greit ,med tanke på størrelsen på butikken. Det er forbedringspotensialer her Nomanden har 5888 likes på Facebook. Enklere liv gikk fra å ha 1700 fans til over 100 000 i løpet av 8 måneder  så det er forbedringspotensialet til at Chillout kan få til det samme. De har 282 følgere på Instagram. Chillout er ikke på Twitter.

9 Priser og utmerkelser

Terningkast 1.

Chillout har ikke mottatt noen priser eller utmerkelser, de har blitt kåret i Tripadvisor til Bergens neste beste spisested for turister. Chillout er omtalt i Lonley planet sin reiseguide, men dette blir mer fokus på Cafen enn selve butikken.

10 Konsept og strategi

Terningkast 5. Chillout har et vellykket konsept de satser på de som er ute for å oppleve noe på sin reise. De har spesialisister på Backpacking og ekspedisjoner. De satser på en annen kundegruppe og ønsker å nå ut til andre  reisende enn den gjennomsnittlige charterturisten.

Konklusjon: terningkast 4. Det er en veldig bra butikk for de  som  er ute etter noe spesifikt til reisen. De har et stort forbedringspotensialet når det kommer til førsteinntrykk og det å gjøre spesifikke produkter mer synlige i Google. De har også et stort forbedringspotensialet når det kommer til å gjøre Chillout  sin nettside mobilvennlig.

Kildeliste:

» Backpacking ryggsekk Google.com

Capgemini.com Mobile account for 40% of all Retail sale Capgemini.com

Chillout  Historien om oss.  chillout.no

Ehandel.com Norges beste nettbutikker.

Enklere liv   Lærdom fra de 20 000 ledende Facebook – sidene i verden  stammen.no

Google  Fra i dag vil Google «straffe» nettside som ikke er mobiloptimaliserte tek.no

Google pagespeed test  Google.com/ chillout pagespeed test

Mobilvennlige   Webmaster Tools/ mobil Google.com

Neil Patel  Dette blogginnlegget er også tatt utgangspunkt i  Neil Patels blogginnlegg  How to Write blog posts that generade leaders.   quicksprout.com

Osprey  tallon ML sort   Google.com

Søkefelt  chilout.no

Webpagetest  Webpagetest.org/ Chillout

Yelp

 

 

 

 

 

 

 

facebooktwitterredditlinkedinmailby feather