Er facebook fortsatt populært blant de unge?

Facebook, Twitter, Instagram og Snaphat er under kategorien  sosiale medier men , hvordan brukes de forskjellige sosiale mediene og har Facebook mistet sin popularitet blant de unge. Dette skal jeg skrive om i dette blogginnlegget

Facebook er verdens aller største sosiale mediet med ca. 1, 4 mrd. unike brukere. I det siste snakkes det om at Facebook har blitt mindre populært blant tenåringene og at de benytter seg heller av  Instagram , Twitter og Snapchat. Det har vært en stor økning blant de eldre brukere på facebook, i 2009 var 70 000  facebook brukere i Norge over 60 år. Det at så mange har inntatt Facebook ,kan være med på at de unge går over til andre sosiale nettverk.  Ungdommene vil være på et sosialt nettverk deres foreldre ikke er og når foreldrene er på Facebook , kan dette føre til at de unge går over til snapchat eller Instagram  Jeg personlig bruker Facebook sin chattefunksjon mest også er det en fin plattform for å holde seg oppdatert på arrangementer og eventer som mine venner skal på og som jeg ønsker å delta på. Statuser og bilder legger jeg sjeldent ut på Facebook.

Snapchat  er et sosialt nettverk  der deler man små bildesnutter på  opptil 10 sekunder til sine venner. Dette sosiale nettverket er et av de raskest voksende  og har nå 100 millioner  unike brukere 79%  av ungdom  mellom16- 19 år  benytter seg  nå av  Snapchat.  60% av de som er 16- 35 år har nå Snapchat. Tenåringer benytter seg mer av Snapchat enn Facebook grunnen til dette kan være at foreldrene ikke har kommet seg inn på Snapchat enda.

Twitter har over 500 millioner unike lesere Twitter benyttes mest til å skrive statuser følge med på de man er interessert i å følge ., det kan være potensielle arbeidsgivere,  eller det kan være kjente personer.

Instagram er en bildedelingstjeneste som har vokst veldig i popularitet, det har blitt mer vanlig å legge ut bilder på Instagram enn på selve Facebook.  Instagram har vokst til å bli den av de mest populære sosiale mediene på kort tid.

Facebook har blitt mindre populært men at Facebook kommer til å dø helt ut blant de unge, har jeg liten tro på selv om Snapchat og Instagram vokser veldig  så har Facebook andre sterke effekter sånn som chattefunksjon , evnen til å nå ut til mange om man  ønsker publisitet om et arrangement eller et produkt man ønsker å promotere.

 

 

 

 

 

 

facebooktwitterredditlinkedinmailby feather

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.