Visitnorway i sosiale medier.

Hvordan når Visitnorway sin målgruppe og interessenter i sosiale medier? Visitnorway er å finne i de aller fleste sosiale mediekanalene, de finnes på Facebook, Twitter, Instagram, Google+ , Linkedin og Youtube. Den eneste sosiale mediekanalen de ikke er delaktig i er Snapchat. Jeg skal i dette blogginnlegget skrive om hvordan Visitnorway benytter  sosiale mediekanaler til å nå ut til sine målgrupper og interessenter.

Det er blitt viktig og være på sosiale medier for en bedrift ,men mange vet ikke hva de skal gjøre på sosiale medier.  Frank Langva  fra Innovasjon Norge  gjesteforeleser datert 30.04.2015 hadde følgene 10 råd å komme med for synlighet i sosiale medier.

1. post riktig bilder med riktig lenker

2. post når brukerne dine er online

3. spiss formulering skap interesse

4 følg de du ønsker skal følge deg

5 tagg de du ønsker å få oppmerksomhet fra

6 aktualitet trumer teknisk kvalitet alltid

7  engasjer deg selv engasjer andre

8 innhold

9 innhold

10 INNHOLD.

Visitnorway er aktive på sosiale medier de har mange følger på de fleste plattformer og de poster jevnlig på alle kanaler.

I sosiale mediene så kan man dele mellom tre ulike grupper Sosiale kommunikasjon (Staude og  Marthinsen)

Kikkere  5 av 10  De fleste tilhørere den kategorien de som er inne deres profiler , ser på bilder og leser kommentarer.

Delere  3 av 10  de som deler innholdet til Visitnorway det kan være å retweete en melding eller dele en link på Facebook.

Skapere de som skaper innhold for Visitnorway i form av bilder, blogginnlegg og  kommentarer på Facebook og Twitter.

 

Visitnorway på facebook

 

 

 

Skjermbilde (29) facebook

Facebook er verdens største sosiale nettverk med over 1, 4 mrd. månedlige brukere. 3 millioner nordmenn har en Facebook profil ca 79% av den norske befolkning på Facebook. Styrken til Facebook er at du når ut til veldig mange med ditt budskap. Visitnorway har 730 000 fans på Facebook noe som er veldig høyt. Ståle Linbland gjesteforeleser datert 13.05.2015 sier at det ikke hjelper med 700 000 fans om det er bare 50 000 av disse som kommer til å kjøpe en reise i Norge,  eller er interessert i Norsk reiseliv. Det Visitnorway er flinke til på Facebook det er at de endrer innhold ettersom hvilket land de skal rette seg mot. De har forskjellige innhold fra den norske Facebook siden , til den spanske , italienske , franske svenske, og engelske facebooksiden. På den norske Facebook siden er det bilder fra forskjellige steder rundt i Norge , på den amerikanske siden er det hoteller fra destinasjoner rundt i Norge som er i fokus.Den britiske siden så er det togreiser rundt i Norge. Dette er meget bra for å tilpasse seg målgruppen og sine interessenter, dette viser at de er svært bevisst på å nå sin målgruppe det at de ved hjelp av dette viser at ulike turistgrupper har ulike behov.Målgruppen til Visitnorway på facebook er å nå ut til de aller fleste. Svein Tore Martinsen gjesteforeleser datert 11.05. 2015 sier at man må skape innhold som brukerne ønsker å dele. I forelesing datert 11.05 .2015 så sier man at bare 6% av de som liker Visitnorway på facebook for Visitnorway opp i sin nyhetsfeed. Visitnorway sin franske Facebook side har fått veldig mye skryt og er den mest populære reiselivsidene i Frankrike når det kommer til utenlandske reisemål.

Hvordan skape innhold som engasjerer? Ved hjelp av likeanalyzer  så kan man finne svaret. Det de er gode på er at de poster aktivt og at de har mange likes. Det Visitnorway burde bli bedre på er å poste innhold som engasjerer, siste post har bare 1 deling. De postet en video om å sykle i Rallarvegen den engasjerer og har blitt delt 2365 ganger og har over 200 kommentarer. Visitnorway burde da poste mer videoer og mindre bilder. De er svært lite aktiv i kommentarfeltet. Dette er noe de burde bli bedre på , ved å være aktiv der skaper dette også engasjement blant brukerne.

Visitnorway på Instagram

 

 

skjermbilde instagram

 

Ïnstagram er en av de raskest voksende sosiale nettverk for tiden.I følge forelesning datert 11.05.2015  så er 6 av 10 Instagram brukere kvinner. Visitnorway har 44, 000 følgere noe som er relavivt høyt de er meget aktive og har 920 innlegg. De poster innlegg på Instagram daglig. De arrangerte nylig en Instagram konkurranse der de ba sine følgere sende inn sine beste 17 mai bilder. Den største aldersgruppen på Instagram er de mellom 18-39 år. Det som skiller Instagram fra Facebook er at de bruker hashtag i kommunikasjonen. Hashtag gjør det lettere å finne frem til det temaet og de interessene du er opptatt av minuset kan være at man kan benytte seg av så mange hashtag man vil 10 – 20, men for at det ikke skal bli for slitsomt for følgerne så er det greit med minimun 7 hashtags. Hvis man benytter seg av #visitnorway  # oslo så finner følgerne enkelt fram til bilder man ønsker så se fra Oslo. Dette kan være med på å nå den rette målgruppen. Det som kjennetegner Instagram som kanal det er at det er fokus på god bildekvalitet og at de har en stoppeffekt for at målgruppen skal kunne se bildene og like bildene Visitnorway legger ut.

Styrken til Instagram er at den er brukervennlig og at det er lett og poste bilder. Visitnorway burde tenke på hva engasjerer og hva engasjerer ikke , de har nokså mange likes på bildene sine 2000 likes, dette viser at bildene de legger ut engasjerer mer her enn på Facebook.

Visitnorway på twitter

 

 

Skjermbilde (21) twitter

Twitter skal man utrykke seg  på minimum 140 tegn, noe som gjør at man må være veldig bevisst på hva man skriver og publiserer.910 000 har en twitterprofil i Norge ca 20% av disse er aktive. Det er ganske jevnt fordelt for de som er aktive brukere og de som er passive brukere på Twitter. Twitter har som på Instagram en hashtagkultur der kan kan hashtagge de aktuelle temaene som går under Visitnorway. I følge Svein Tore Martinsen gjesteforeleser datert 13.05.2015  bruker man bilder i sine tweets så er det 94% sjanse for at man kan bli retweetet. Det kan stemme om man ser på Visitnorway sin twitterprofil de retweeter de som har bilder av Norge og som beskriver destinasjonen Norge. Visitnorway er aktive på Twitter de har 11 000, Tweets, og de har 34 000 følgere .Frank Langva fra InnovasjonNorge sa at Twitter er en bedre kanal til å kommunisere med kundene enn det facebook er. Twitter er enklere for toveiskommunikasjon enn det Facebook her sa Frank Langva i gjesteforelesning datert 30.04.2015.

Hva er styrken til Twitter? Alle kan se hva du poster uten en form for godkjennelse. Siden man skal uttrykke seg på minimum 140 tegn brukes Twitter til nyhetsoppdateringer og humor. På Visitnorway bruker man twitter til å dele bilder og kort beskrivelse om hva bildene handler om. På Twitter blir meldingene kort og konkrete (Marthinsen 2015).  Visitnorway retweeter for det meste, med det menes med at de ikke Tweeter noe selv. Det Visitnorway kunne ha gjort på Twitter ,var å komme med korte nyhetsoppdateringer fra reiselivet. De kunne ha startet forskjellige diskusjoner om temaer knyttet til reiselivet.  Være mer aktiv selv og være med på å skape engasjement med å komme med spørsmål til følgere knyttet til spennende temaer i reiselivet.

Visitnorway på Youtube

 

Skjermbilde (32) youtube

 

Youtube skiller ser ut ved at det kun er en film og videokanal. Her kommuniserer man til forbrukeren kun via video uten noen form for tekst eller bilder. Youtube har flere mannlige brukere enn kvinnelige brukere. Det som er positivt med Youtube det er at det gode søkefunksjoner, lett å finne frem til det man er på jakt etter, og at alle kan laste opp film  på Youtube. Visitnorway  har 4877 som abonnerer på sin Youtube kanal. Youtube kjennertegner seg ved visnigstall. På noen av filmene de har lagt ut som hiking in the romsdalseggen Ridge har de litt over 1 000 000 visinger. De legger ut filmer fra 17 mai i Oslo til Nordlyset i Norge og  fjordene på Vestlandet. De er ikke så aktive her 17 mai er de siste filmene de har lagt ut føre det var et 1mnd siden sist de lastet opp noe på Youtube. De har lagt ut 163 videoer på Youtube.  Youtube er den yngste sosiale mediekanalen man blir introdusert til. Martinsen forelesing datert 11.05.2015. I følge metronet.no  fordelen ved å ha en annonsekanal på Youtube er at man kan dra nytte av plattformens virale muligheter.

 Visitnorway på Google +.

Skjermbilde (28) google plus

 

Google + er en relativt ny sosiale mediekanal, målet til Google+ er at de skal kunne konkurrere mot Facebook. Tall hentet fra Ipsos MMI så er det 1. 2 millioner norske brukere på Google plus. Aldersgruppen til de som er på Google plus er 18 – 39 år . Det som er positivt med Google + er at ved å ha en profil her gjør at man er mye synligere i Googles organiske søk. Visitnorway har 12 582 følgere på Google + og  ca 2 millioner  views på Google +. De er ikke så veldig aktive her og de bruker Google+ til å laste opp videoer og bilder siste oppdateringen fra Visitnorway var 13 mai.

Visit norway har også en linkedinprofil og de har også en egen bransjeblogg.

Eneste sosiale mediet Visitnorway ikke er på er Snapchat, dette er noe de bør vurdere i fremtiden.Snapchat er en av de raskest voksende sosiale mediene i 2015. Den har blitt veldig populær blant den yngre befolkningen og dette kan være med å trekke den yngre befolkningen til å oppleve Norge. 78% av de som er 18-29 år har en snapchatprofil. Det Vistnorway kan bruke snapchat til er via Mystory der man sende litt lengre filmsnutter på opp til 200 sekunder. Visitnorway profilerer  Norge igjennom video og bilder i andre kanaler , da er Snapchat en ypperlig mulighet til å vise frem Norge via en annen sosial plattform. Snapchat brukes av 30 millioner i måneden.

I sosiale medier må man også tenke på etikk og juss.  Hva har man lov til å poste ( Staude 21.05. 2015)?Etikk i sosiale medier man har 5 dilemmaer i sosiale medier forelesing datert  21.05. 2015.

1. Hvem er det vi er når vi opererer i sosiale medier? Visitnorway som bedrift.

2. Rask på fingeren ting foregår raskt i sosiale medier.  Hva slags informasjon sprer Visitnorway?

3.  Ambisjonsdilemma  hvor langt strekker vi oss for å få venner og bli likt? Strekker Visitnorway seg for langt til at det går utover innhold og hva Visitnorway står for?

4.  Ytringsdilemma  Hva er egentlig greit å si og skrive igjennom sosiale medier?

5.  Kunnskapsdilemma . Hvilken grad er det rett og komme med kunnskapsovertak i sosiale medier.

I forelesning  21.05 . 2015  så tok vi for oss navigasjonshjulet innenfor jus og etikk i sosiale medier

Juss er det lovlig det vi poster? Identitet er det oss kjennetegner det Visitnorway? Moral : Er det riktig? Er det riktig av Visitnorway og poste det i sosiale medier. Omdømme  hva slags inntrykk vil andre få av Visitnorway?  Økonomi lønner det seg?  kortsiktig/ langsiktig.  Etikk lar det seg begrunne.

 

Kildeliste:

910 000  Twitter profil profiler og bruksfrekvens impos- mmi.no

Aldersgruppen Lunken  interesse for Google+ 3 år etter Hanspetter.info

Aldersgruppen  Aldersgruppen til Instagram  statistikk

Facebook  Facebook i Norge,  ipos- mmi.no

Engelske  VisitNorway sin Facebookside rettet mot den britiske befolkingen.

Instagram Instagram i Norge ,  Instagram i Norge kommer på side 2 i rapporten  ipos – mmi.no

Instagram  Visitnorway sin Instagram profil

 

Ipsos

Jenreviews    100 best Things to do  in Norway

Likealyzer  Analyserer Facebooksider  likalyzer/ visitnorway

Metronet  Youtube statistikk metronet.no

Snapchat  Statistikk om Snapchat.

Sosial kommunikasjon  Kikkere delere og skapere  Jornskjarpe.wordpress.org  Hentet fra boken Sosial kommunikasjon Cecilie Staude og  Svein Tore Martinsen

Staude Cecile og Frank Langva Forelesning på Markedshøgskolen  30.04.2015

Staude , Cecile og Svein Tore Martinsen  Forelesning på Markedshøgskolen  11.05.2015

Staude ,Cecilie og  Ståle  Lindblad  Forelesning  på Markedshøgskolen  13.05 2015

¨Staude Cecile Forelesning på Markedshøgskolen 21.05. 2015

Twitter Slik bruker du og jeg sosiale medier statistikk  for 2014  idium.no

Visitnorway  Suksess for  franske Visitnorway sider  innovasjonnorge.no

Visitnorway  Den offesielle Twitter profilen til Visitnorway.

 

 

 

facebooktwitterredditlinkedinmailby feather

38 thoughts on Visitnorway i sosiale medier.

 1. Hei! interessant det med snapchat, ikke mange bedrifter som har anskaffet det enda, får se om flere vil benytte seg av denne kanalen i fremtiden, og om det vil ha en positiv effekt for markedsføringen. De andre kanalene du nevner er det flere bedrifter som har tatt i bruk. Bra innlegg!
  Hilsen Sandra.

  1. hei ja snapchat er en veldig interessant kanal , er ikke sikkert det passer for alle bedrifter men Visitnorway som bruker video og bilder for å nå ut til sine kunder for flott og vakkert Norge er , så kunne det være spennende for de å prøve det

 2. Her synes jeg du har gjort en grei gjennomgang av kanalene som Visit Norway er tilstede i, samt at du forklarer viktigheten av å forstå at hver kanal har sin styrke/sin brukerkultur. Dette er vesentlig kunnskap å ha med seg, for å være kanalunik i innholdsproduksjonen. Jeg synes imidlertid at du har noe mer å gå på. Jeg er mer interessert i at du viser betydningen av kanalenes egenart i praksis enn at du skriver om kanalene, hvis du forstår. Du vektlegger at engasjement er viktig å skape på Facebook, hvilke konkrete foraslag har du til Visit Norway – om hvordan eksemplevis kan bli bedre på nettopp dette. Og hvilket potensial har Twitter? Vi har snakket en del om kanalens agendasettende funksjon, hvordan kan VN utnytte denne egenarten bedre enn hva gjøres i dag. Jeg synes også du har mer å hente på å lenke til kilder og annen relevant info fra pensum, som underbygger det du sier. I notatet jeg sendte dere gor et par uker siden er det mye av dette, både til inspirasjon og til å dokumentere det som sies. Savner også litt om juss og etikk, fra den siste forelesningen vi hadde. Men mye er også veldig bra her. 😉

  1. Tusen takk for en god og konstruktiv tilbake melding, skal sette meg inn og forbedre de punktene du fremhever her

 3. Flott innlegg, David 🙂 Ser at du virkelig har satt deg inn i det og har gjort en god jobb.
  Hadde vært veldig spennende om visitnorway hadde begynt å benytte seg av Snapchat, som du nevner lenger opp her, er det jo så mye flott i Norge som er verdt å dele.

  1. ja det hadde vært spennende ellers er dem dyktige i de andre kanalene har veldig mye følgere på hver kanal

 4. Hei David! 🙂
  Veldig flott innlegg om visitnorway og deres bruk av sosiale medier! Håper de kommer med en Snapchatkonto i nærmeste fremtid, hadde vært kult å fulgt med på.

  Kine

  1. takk for det, ja det hadde vært spennende og se.

 5. Her synes jeg du har skrevet en bra analyse, David 🙂 Bra jobbet!

 6. Her har du gjort en god jobb David! Virker som du kan det du snakker om, både om bedriftens aktivitet og de ulike kanalenes særpreg. Well Done 🙂

  1. tusen takk for god tilbake melding fredrik

 7. Bra, innlegg! Spennende å lese 🙂

 8. Hey! I know this is somewhat off-topic however I had to ask.
  Does operating a well-established blog like yours take a lot of work?
  I’m completely new to blogging but I do write in my journal on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and views online.
  Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring bloggers.

  Thankyou! https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbrize-honda.html

 9. ООО «ТД Авантпак» — это динамично и эффективно развивающаяся производственная компания в области полимерной пленки различных марок и упаковки из полиэтилена.
  За время работы успела зарекомендовать себя как надежный поставщик, снабжает огромную аудиторию потребителей качественной продукцией.
  https://nn.avantpack.ru/catalog

Comments are closed.